hauz

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

HAUZ m.

  • Gropë e thellë dhe e shtruar ku mblidhet uji i një burimi, i një vije etj.; gropë e madhe me ujë që formohet zakonisht gjatë bregut të detit, nga shirat etj.; liqen i vogël, të cilin e ndërtojnë për ujitje. Hauzi i shatërvanit. Hauzi i mullirit. Hauz ujitës. Ndërtuan një hauz. Lahen në hauz. Zënë peshk në hauz.
  • Është si miu në hauz (në poç) rri i veçuar e i mbyllur nga të tjerët, nuk jep e merr me asnjeri, nuk ka marrëdhënie me të tjerët.