harem

Nga Wiktionary

HAREM m.

  • 1. Banesa e veçantë e grave dhe e dashnoreve të përfaqësuesve të shtresës së pasur myslimane (në vendet islamike). Gratë e haremit. E futi në harem.
  • 2. përmb. Gratë dhe dashnoret e myslimanëve të pasur, që rrinë në një banesë të veçantë. Haremi i sulltanit (i pashait). Merrte haremin me vete.