halurinë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

HALURINË f. kryes.

  • 1. Halë ose diçka tjetër e hollë dhe e gjatë si halë; grumbull halash. Halurinat e peshkut. Halurinat e pishës. Halurinat e degëve shkarpat.
  • 2. mospërf. Peshk me shumë hala.
  • 3. bised. Dru halor.