graso

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GRASO f.

Lëndë veshtullore dhe e lyrshme në ngjyrë të verdhë, të kuqërreme ose të zezë, që përdoret për të lyer makinat, mekanizmat ose pjesët e tyre, në mënyrë që të punojnë më mirë dhe të ruhen nga ndryshku, nga lagështia etj. Kuti grasoje. Graso për makina. Lyej (bëj) me graso.