granat

Nga Wiktionary

GRANAT m. min.

Gur i çmuar, zakonisht në ngjyrë të kuqe të errët, që gjendet kryesisht në shtresat ranore dhe që përdoret për përgatitjen e letrës së zumparasë, për gurët mprehës etj.