glicerinë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GLICERINË f.

Lëng i trashë pa ngjyrë dhe pa erë, me shije të ëmbël, që nxirret nga përpunimi i dhjamërave, i vajrave etj. dhe që përdoret në mjekësi, në kozmetikë, në teknikë etj. Glicerinë e pastër. Glicerinë e parfumuar. Prodhimi i glicerinës.