Jump to content

gladiator

Nga Wiktionary

GLADIATOR m. hist.

Skllav ose rob lufte me trup të fuqishëm, që në Romën e vjetër e mbanin dhe e stërvitnin posaçërisht për ta vënë të përleshej për vdekje me skllevër a me robër të tjerë ose me kafshë të egra në arenën e cirkut. Shpatë gladiatori. Ndeshjet e gladiatorëve. Kryengritjet e gladiatorëve.