gjysmëpërçues

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GJYSMËPËRÇUES m. fiz.

  • 1. Lëndë me përçueshmëri elektrike të dobët ndërmjet përcjellësve dhe izoluesve; përçues prej kësaj lënde që përdoret në aparate të ndryshme. Aparat me gjysmëpërçues. Radio me gjysmëpërçues. Përdorimi i gjysmëpërçuesve.
  • 2. si mb. ~E. Që ka përçueshmëri elektrike të dobët ndërmjet përçuesve dhe izoluesve. Lëndë gjysmëpërçues.