gjyshëror

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GJYSHËROR mb. libr.

  • 1. Që ka të bëjë me gjyshërit, që u përket gjyshërve, i gjyshërve. Trashëgim gjyshëror. Zakonet gjyshërore.
  • 2. fet. vjet. Që ka të bëj me gjyshatën dhe me gjyshërit e sektit bektashian. Këshilli i lartë gjyshëror