gjithësi

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

GJITHËSI f. libr.

  • 1. Tërësia e gjithë trupave qiellorë dhe e trajtave të tjera të materies, që lëviz në hapësirë e në kohë dhe që përbën një sistem të ndërtuar sipas ligjeve objektive. Ligjet (të fshehtat) e gjithësisë. Ndërtimi i gjithësisë. Studimi i gjithësisë. Nënshtrimi i gjithësisë.
  • 2. vjet. Tërësia. Gjithësia e votave.