Jump to content

gjips

Nga Wiktionary

Shqip

[redaktoni]

Emër

[redaktoni]

gjips m. mineral sulfat

  1. CaSO4.2H2O, zakonisht me ngjyrë të bardhë, i cili piqet në furra të posaçme, bluhet si pluhur dhe bëhet allçi. Gjips i bardhë. Vendburim gjipsi. Korrigjoj Vesel Hoxha me 11 shtator 2020.