Jump to content

gjinore

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

  1. Ne Gj.Shqipe Kemi 5 rasa te emrit si: emerore, gjinore, dhanore, kallëzore dhe rrjedhore.
"Emërore" perdoren pytjet: kush?,cili?, cilat?, cilët?. 
"Gjinore" perdoren pytjet: I kujt?, e kujt?,I cilit?,I cilës?,e cilit?
"Dhanore" perdoren pyetjet: kujt?, cili?, cilës?, cilëve?, cilave?

"Kallëzore" perdoren pytjet: kë?, cilin?, cilën?,cilët?,cilat?

"Rrjedhore" perdoren pyetjet: prej kujt?, prej cilit?, prej cilës,prej cilëve,prej cilave?