gjeofizikë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GJEOFIZIKË f.

  • 1. Studimi i vetive fizike të Tokës, i magnetizmit dhe i elektricitetit të saj, i lëvizjeve të kores, i meteorologjisë dhe i proceseve fizike në Tokë, që bëhet nga një varg shkencash. Instituti i Gjeofizikës. Të dhënat e gjeofizikës.
  • 2. Lëndë mësimore, që jep njohuritë e nevojshme të kësaj shkence në shkollë; bised. teksti që përmban këto njohuri.