gjeodezi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GJEODEZI f.

  • 1. Shkenca që studion trajtën e Tokës, që përcakton përmasat e saj dhe që merret me matje të ndryshme të sipërfaqes për ta pasqyruar në plane dhe në harta. Sektori i gjeodezisë.
  • 2. Lëndë mësimore, që jep njohuritë e nevojshme të kësaj shkence në shkollë; bised. teksti që përmban këto njohuri. Libri i gjeodezisë. Mësuesi i gjeodezisë.