gjenetikë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GJENETIKË f.

  • 1. Degë e biologjisë, që studion zhvillimin e organizmave nga pikëpamja e trashëgimisë së tipareve dhe e ndryshimit të tyre. Gjenetika e përgjithshme. Gjenetika e bimëve (e kafshëve). Studime në fushën e gjenetikës.
  • 2. Lëndë mësimore, që jep njohuritë e nevojshme të kësaj shkence në shkollë; bised. teksti që përmban këto njohuri.