gjenetik

Nga Wiktionary

GJENETIK mb.

  • 1. Që ka të bëjë me prejardhjen e diçkaje, i gjenezës; që studion diçka nga pikëpamja e prejardhjes dhe e zhvillimit. Lidhje (marrëdhënie) gjenetike. Mineralogji gjenetike.
  • 2. Që ka të bëjë me gjenetikën, që i përket gjenetikës, i gjenetikës. Njohuri gjenetike.