gjashtare

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GJASHTARE f. vjet.

  • 1. Armë brezi, revole me gjashtë fishekë, me mulli dhe me tytë të gjatë. Mbante gjashtaren në brez.
  • 2. Monedhë e vjetër turke me vlerë gjashtë groshë.