gazel

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GAZEL m.

Në letërsinë e popujve të Lindjes: vjershë e shkurtër lirike, që përbëhet nga disa dyvargësha me rimë, ku i këndohet dashurisë, verës, gëzimeve të jetës e bukurisë së natyrës dhe shprehen ndjenjat e brendshme të poetit. Gazelet arabe (persiane). Gazelet e Nezim Frakullës.