gatuese

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GATUESE f.

1. Ajo që merret me gatimin e gjellëve ose të bukës; grua që di të gatuajë mirë gjellë, byrekë etj. dhe që ndihmon në raste dasmash etj. Gatuese e mirë. Holluese e gatuese e njohur.

2. Mjet për të gatuar a për të ngjeshur brumin. Gatuese brumi brumëgatuese.