gatitje

Nga Wiktionary

GATITJE f.

1. Veprimi sipas kuptimeve të foljes GATIT dhe kuptimeve 1,3 të foljes GATITEM. Gatitja e drekës. Gatitja e brumit. Gatitja për shkollë. Gatitja për udhë.

2. zakon. Tërësia e masave që merren për të qenë gati për punë, për t'u nisur a për të pritur diçka, për një festë etj.; përgatitje. Gatitjet e dasmës.