gatitem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GATITEM vetv.

1. Marr të gjitha masat, bëj të gjitha përgatitjet e nevojshme, bëhem gati për punë, për t'u nisur a për të pritur diçka; përgatitem. Gatitet për udhë (për shkollë). Gatiten për luftë.

2. Marr drejtqëndrim dhe nuk lëviz. Me komandën zbatuese ata gatiten.

3. Pës. e GATIT.