gastrik

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GASTRIK mb.

Që ka të bëjë me stomakun; që i përket stomakut, i stomakut. Lëngu gastrik lëng i thartë që del nga gjëndrat e anëve të stomakut dhe ndihmon tretjen e ushqimit.