garzë

Nga Wiktionary

GARZË f.

Pëlhurë e hollë dhe e bardhë prej fijesh pambuku të thurura rrallë, napë; copë prej kësaj pëlhure, që vihet mbi plagë kur mjekohet. Garzë e pastër. Garzë e njomur. Maskë garze. Mbështjell me garzë. I vë (i heq) garzat.