garuzhdë

Nga Wiktionary

GARUZHDË f.

1. Lugë e madhe dhe e thellë, me bisht të gjatë, që përdoret për të trazuar gjellën në tenxhere dhe për ta ndarë atë nëpër pjata; qepshe. Ndau gjellën me garuzhdë.

2. fig. keq. Njeri që përzien të tjerët, ngatërrestar. Është një garuzhdë që s'e ka shokun.