gardhënor

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

GARDHËNOR m.

1. Vegël dore, e kthyer si drapër dhe me majë të mprehtë, që shërben për të hapur vanat e fuçive, të bucelave etj. Hap me gardhënor.

2. det. Parmak rreth e qark kuvertës së një anijeje.