fshikull

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FSHIKULL m.

1. Thupër e hollë, e gjatë dhe e lakueshme. Fshikull thane. E qëlloi (e goditi) me fshikull.

2. Goditje me një thupër të tillë. I dha disa fshikuj të mirë.

3. fig. Goditje e fortë; qortim i ashpër, kritikë e fortë. Fshikull i kritikës. Fshikulli i satirës (i humorit).

  • U bë fshikull u dobësua shumë, u tret.