fshatar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FSHATAR m.

1. Ai që jeton në fshat dhe merret kryesisht me bujqësi a me blegtori; banori i një fshati, katundar. Fshatar i varfër (i mesëm, i pasur). Fshatar kooperativist. Fshatarët e Myzeqesë. Jetoj në mes të fshatarëve.

2. bised. Bashkëfshatar. Ky është fshatari im.


FSHATAR mb.

Që ka të bëjë me fshatin ose me fshatarët, që është karakteristik për fshatin ose për fshatarët, i fshatit ose i fshatarëve; që është krijuar nga fshatarët. Grua (vajzë) fshatare. Familje fshatare. Rinia fshatare. Veshje (banesë) fshatare.3 3.Fshataret karakterizohen kryesisht nga faqet e kuqe.Dallohen nga ecja dhe ju pelqen kryesisht qendrimi me fshataret e tjere.Nuk te ben prejardhja fshatar po menyra e mendimit,perceptimit dhe artikulimit te gjerave.Cdo shoqeri e ka nje shok fshatar dhe duhet te jeni krenar per kete pjese,pavaresisht se atij nuk i vjen mire kur ja vene ne dukje kete pjese.