frytëzoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FRYTËZOJ kal.

1. E mbjell një tokë dhe e bëj që të japë prodhim. Frytëzoj tokën.

2. E përdor diçka për një punë të dobishme, shfrytëzoj. Frytëzojnë lëndën e drurit.

3. vet. veta III. bot., vjet. Pllenon. Frytëzon lulen.

4. jokal. vet. veta III. Lidh fryt; jep fryte (për bimët e drurët). Frytëzon bima (pema).