fresk

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FRESK m.

1. Gjendje e motit kur nuk është as ngrohtë as ftohtë, freski; vend i freskët. Fresku i natës (i mbrëmjes). Fresku i pranverës. Fresku i bjeshkëve. Kam fresk ndiej freski.

2. Erë e lehtë dhe e freskët. Ka fresk fryn erë e freskët. I bëj fresk e freskoj.

3. shih FRESKOR/E,~JA.

4. si ndajf. Freskët. Është (bën) fresk.