foshnjë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FOSHNJË f.

1. Fëmijë i vogël që ushqehet ende me qumështin e nënës, fëmijë djepi. Foshnjë e porsalindur. Foshnjë gjiri. Zë foshnje. Shtëpia e foshnjës. Mendje (punë) foshnje. Është ende foshnjë. Qan foshnja. Qante si foshnjë.

2. mospërf. Njeri i papjekur dhe fare pa përvojë në jetë; fëmijë.

  • Dridhej foshnja (fëmija, barra) në bark të nënës shih te DRIDHEM. E ka parë ujkun që foshnjë shih tek UJK,~U I.