fllad

Nga Wiktionary

FLLAD m.

1. Erë e lehtë, e freskët dhe e këndshme, puhi. Fllad pranveror. Flladi i mëngjesit (i mbrëmjes). Frynte një fllad.

2. fig. Frymë e re, atmosferë e krijuar rishtas.

3. përd. ndajf. Freskët. Është (bën) fllad.