fiziologji

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

fiziologji f.

  1. Shkencë natyrore që studion ndërtimin dhe veprimtarinë jetësore normale të organizmave të gjallë ose të një organi të tyre. Fiziologjia e njeriut (e kafshëve, e bimëve). Fiziologjia e organeve të shqisave (e sistemit nervor).
  2. Lënda mësimore që jep njohuritë e nevojshme të kësaj shkence në shkollë; bised. teksti që përmban këto njohuri. Fiziologjia e përgjithshme. Programi i fiziologjisë. Profesori i fiziologjisë. Katedra e fiziologjisë. Fiziologjia për shkollën e lartë.