fizarmonikë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FIZARMONIKË f.

Vegël muzikore e përbërë prej një rrësheku që hapet e mblidhet duke thithur e duke nxjerrë ajër dhe që vë në lëvizje disa gjuhëza, të cilat shtypen me gishtërinj për të dhënë zërin a melodinë e kërkuar. Tinguj fizarmonike. I bie fizarmonikës. Shoqëroj me fizarmonikë.