fishekzjarr

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FISHEKZJARR m.

Fishek i mbushur me barut e me lëndë të tjera, qe zbrazet në ajër në raste festash ose për të dhënë shenja dhe që, kur shpërthen, bën flakë me ngjyra të ndryshme; flaka që lëshon një fishek i tillë, drita e saj në ajër. Fishekzjarrë shumëngjyrësh. Hedh fishekzjarrë. Shpërthejnë fishekzjarrët.