financier

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FINANCIER m.

1. vjet. Specialist në financë; ai që kryente veprimet financiare. Financieri i ministrisë (i nënprefekturës).

2. Kapitalist që zotëron mjete të shumta financiare dhe kryen veprime të mëdha me to.