fildish

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FILDISH m.

Lëndë e fortë kockore e dhëmbëve të elefantit, të rinocerontit dhe të hipopotamit, në ngjyrë të qumështit, prej së cilës bëhen sende të çmueshme zbukurimi; dhëmb elefanti. Kopsa fildishi. Shtatore fildishi. Ngjyrë fildishi.