fil

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FIL I m.

1. zool. Elefant.

2. shah. Secila nga dy figurat, që vendosen anash mbretit dhe mbretëreshës dhe lëvizin cepazi në të gjitha kutitë e fushës; oficer. Fil i bardhë (i zi). Lëviz filin. Shkëmbej filat.


FIL II m. det.

Buza në të dy anët e kuvertës së anijes. Mbështetem në fil.