fiçor

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FIÇOR m.

1. Gur i vogël zalli, i lëmuar e i rrumbullakët. Fiçor i bardhë.

2. fig. Djalë i vogël dhe i shkurtër nga trupi; njeri me shtat të shkurtër.

3. vjet. Djalë që shërbente si ndihmës te një murator ose te një bari; ai që ndihmonte stanarin për të bërë bulmetin, për të larë enët etj. Fiçori i stanit. Ishte bërë si fiçor ishte pa rruar e pa qethur.

4. përd. ndajf. Luaj fiçor: luaj duke vendosur një guralec në mes të një rrethi në tokë e duke e gjuajtur me gurë të tjerë.