feudalizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FEUDALIZËM m.

Rend ekonomiko-shoqëror pas skllavopronarisë, që mbështetet në pronësinë e feudalit mbi mjetet e prodhimit, në pronësinë jo të plotë të tij mbi bujkrobërit dhe në të drejtën për të ushtruar pushtetin politik në tokat e tij. Përmbysja e feudalizmit.