fermë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FERMË f.

1. bised. Ndërmarrje bujqësore a blegtorale, që është pronë e gjithë popullit dhe administrohet nga shteti socialist; ekonomi e madhe socialiste, ku rriten bimë të caktuara bujqësore ose mbahen lloje të caktuara kafshësh a shpendësh. Fermë bujqësore (blegtorale). Fermë lopësh (derrash, shpendësh, pulash). Ferma e Sukthit. Ferma «Çlirimi». Punëtorët e fermës. Punon në fermë.

2. Ekonomi bujqësore a blegtorale private në vendet kapitaliste. Pronari i fermës.