federatë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FEDERATË f.

1. Shtet i përbërë nga bashkimi i disa shteteve me të vogla, që varen nga qeveria qendrore, por që kanë një farë pavarësie kushtetuese; bashkim i disa shteteve.

2. Shoqëri a organizatë qendrore, që përfshin disa shoqëri dhe organizata të tjera me të vogla; bashkim i disa shoqërive a organizatave në një organizatë qendrore. Federata Shqiptare e Futbollit.