fati

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FATI f. mit.

Secila nga tri figurat e përrallave popullore, që përfytyroheshin si gra, të cilat gjoja vinin te djepi i fëmijës natën e tretë të lindjes dhe paracaktonin fatin a të ardhmen e tij. Tri fatitë.