fatal

Nga Wiktionary

FATAL mb.

1. Që gjoja është përcaktuar nga fati dhe është i pashmangshëm, që gjoja vendos për fatin a të ardhmen e njerëzve (sipas filozofisë idealiste, fesë dhe besimeve të kota). Forca fatale. Çast fatal.

2. Që sjell dëm të madh a pasoja të rënda; që sjell një fatkeqësi të madhe, vdekjeprurës; i pandreqshëm. Veprim fatal. Ngjarje fatale. Gabim fatal.