farmacist

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FARMACIST m.

1. Ai që përgatit dhe jep barnat në farmaci, punonjës i farmacisë; specialist në farmaceutikë.

2. Pronari i një farmacie (në vendet kapitaliste).

  • Me peshoren e farmacistit me kujdesin me të madh, duke e matur dhe duke e peshuar mirë gjithçka, me përpikëri të madhe.