fabrikoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FABRIKOJ kal.

1. Nxjerr prodhime të gatshme ose gjysmë të gatshme, duke përpunuar lëndë të parë në fabrikë, prodhoj në fabrikë. Fabrikojnë këpucë. Fabrikojnë armë.

2. bised. mospërf. Krijoj a bëj diçka shpejt e shpejt dhe me shumicë, por me cilësi të dobët. Fabrikonte drama.

3. fig. keq. Krijoj e përhap vazhdimisht diçka të paqenë, sajoj diçka që s'është e vërtetë; shpif, trilloj. Fabrikonte gënjeshtra (shpifje).