fëmijëri

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

FËMIJËRI f.

1. Mosha e dikujt kur është fëmijë; vitet sa zgjat kjo moshë. Koha (mosha, vitet) e fëmijërisë Kujtimet e fëmijërisë. Shok fëmijërie. Që në fëmijëri. Kaloi fëmijërinë. Kujtoj fëmijërinë.

2. përmb. Të gjithë fëmijët së bashku, fëmijët. U mblodh fëmijëria.

3. fig. Etapa e parë, me e hershme e qenies dhe e zhvillimit të diçkaje, foshnjëri.