epilepsi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

EPILEPSI f. mjek.

Sëmundje e rëndë nervore që shfaqet me kriza të herëpashershme e të papritura, gjatë të cilave i sëmuri përpëlitet e nxjerr shkumë nga goja dhe humbet plotësisht a pjesërisht vetëdijen; sëmundja e tokës, punëhera. I ra epilepsia.