enigmë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ENIGMË f

1. Diçka që është shumë e vështirë për ta kuptuar, për ta zbërthyer a për ta shpjeguar, diçka mjaft e errët dhe e paqartë. Enigmë e pazgjidhur.

2. libr. Gjëegjëzë, gjëzë. Gjej enigmën.