emigrant

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

EMIGRANT m.

Ai që është larguar nga atdheu i vet për shkaqe politike, ekonomike etj. dhe është vendosur përkohësisht a përgjithmonë në një vend të huaj. Emigracion politik (ekonomik).