elektronikë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

ELEKTRONIKË f. spec.

Shkenca që studion vetitë dhe lëvizjen e elektroneve në zbrazëti, në gaze ose në gjysmëpërçues; degë e teknikës që merret me prodhimin dhe me shfrytëzimin e pajisjeve e të aparateve elektronike. Zhvillimi i elektronikës.